tisdag 25 november 2008

Sverige är kallt! *brr*

Hej alla!

Ligger på soffan och gör allt för att bli bättre. Har varit på sjukhus ett par vändor sen jag kom hem, då jag plötsligt blev sjuk i söndags. Har undersökts, men har inte fått någon malaria eller dengefeber, tack gode något för det! Det värsta är att jag inte kunnat vara med min grupp och förbereda.

Har för övrigt haft en otroligt trevlig resa, med ett väldigt trevligt gäng! Dock har två veckor varit för lite, vilket jag iofs visste redan innan...men har försökt utnyttja det så gott det har gått. Har inte legat så mycket på stranden, utan suttit och snackat med mina senegalesiska vänner över ett glas ataia (te) eller hjälpt till i köket. Saknar redan alla, klimatet, kulturen och mitt andra hem - Kafountine. Haha, de menar ju på att jag inte är svensk längre, utan senegales. :)

Vi har fått gjort allt som vi skulle, varit på ett par olika skolor, varit på universitetet och på lärarutbildningen, besökt hantverkare och fått insupa kultur, färg och liv. Har förstått det som att alla har upplevt det som en bra resa, väldigt lärorik, på alla plan. Det glädjer mig oerhört att ingen tyckte illa om det som ligger mig otroligt nära hjärtat.

Nu ska jag försöka jobba lite här ifrån soffan.

Legi legi!

onsdag 5 november 2008

Idag bär det av till Senegal!

Idag bär det av till Kastrup, kl 19:40 (23:23) närmare bestämt, så rubriken är ju lite lögn... :D Först imorgon bitti flyger vi till Afrika! Det känns helt otroligt, snart är vi där!! För er som inte vet vad jag pratar om, så ska jag och 4 från min klass åka på obligatorisk utlandspraktik till södra Senegal (Casamance) och tillbringa 2 veckor där. För min del blir detta tredje resan på tre år, men den kortaste vistelsen i byn Kafountine. Vi ska under tiden i Kafountine besöka skolor, bland annat Satang Jabang och åka till Universitetet i Ziguinchor. Det blir en del besök till hantverksbyn och till min vän Guisse, som är konstnär och bor i byn. Ska försöka hinna med att träffa alla mina vänner och lite sol och bad ska vi också hinna med. ;)
Det kommer bli otroligt spännande att åka med 4 (Liza, Johanna, Karolina och Ida) som aldrig varit där förut och att vara utan Christine kommer kännas konstigt!
Nu har jag mycket att stå i, innan det bär av in mot centralen... Ida gick precis härifrån, för att ha praktik några timmar. Jag ska framkalla några foton, köpa en ficklampa, ladda alla tekniska prylar och ragga upp en våg, så jag kan väga mitt bagage. Hoppas innerligt på att det inte väger för mycket!! Vi får ha 20kg inkl. handbagage (5kg), vilket inte är så mycket när man tänker på alla presenter som jag släpar med mig. :/ Men det löser sig! :)
Nej, inte tid till att sitta här, håller på att tvätta och ska hinna städa lite också, men det kommer sist i prioriteringen. :D

Ha det så underbart på era resor eller hemma i vardagen!
Kram!