onsdag 22 oktober 2008

Tovning är rofyllt och väldigt roligt!



Har idag arbetat med tovning - våt- och torrtovning!

Det blev en börs och sen provade jag att arbeta efter en "pepparkaksform", som jag snabbt gjorde i bleckplåt. :) De andra två alsterna ligger kvar i torkskåpet och är förhoppningsvis torra till imorgon.



Ska åka och köpa torrtovnings-nålar imorgon och lite mer ull. Ska även köpa garn... Sen blir det att åka till skolan och ha svarvning på eftermiddagen, skojigt! :) Sen blir det dans på kvällen, precis som idag. På fredag åker jag och Henrik till Norrköping för att hälsa på Amie och Poffe. Ska bli väldigt trevligt, men att åka med tåget som går 05:08 känns inte lika roligt! :-S Men det ska säkert också gå bra!


Tova på, eller vilket arbete ni just nu har för händer!

Var kreativ (iaf i tanken)! :)

fredag 17 oktober 2008

Energin är påfylld!


Igår åkte jag, Johanna och Rebecka till Musikens hus i Majorna för att tillsammans lyssna till Sousou och Maher Cissoko mfl i deras band Adouna. Det var verkligen jätte härligt!! För er som inte känner till dessa musiker, så kommer Sousou från Höör, Sverige och Maher från Ziguinchor, Senegal. Sousou är en av de första kvinnor som fått lära sig spela det västafrikanska instrumentet kora. Låtarna är skrivna på svenska, engelska, mandinka och wolof. Cdn finns att köpa ute nu i oktober och vill man tjuvlyssna kan man leta upp dom på nätet/myspace där några låtar finns, annars är det bara att köpa! ;) Jag köpte mig en cd igår, som jag passade på att få signerad. :) Kunde inte låta bli att dansa, fast att min förkylning borde ha stoppat mig, men man lever bara en gång och hjärtat vill ibland annat än kroppen! Var väldigt mysigt och trevligt att vara där med Johanna och Rebecka! Träffade även några andra som jag känner (min trumlärare John Jatta, min danslärare Isa och hennes man Mustafa, en tjej som dansar på Zindingasou och hennes dotter och Dembo Jatta, som jag och Crisi träffade i Gambia förra året). Härligt när så många olika sorters människor samlas på ett ställe!


Sitter på golvet i min lägenhet och har plockat fram alla presenter som jag hittills samlat på mig. Allt från badbollar, stickor, reflexer, till kläder i olika storlekar, penslar och knappar. Miniräknaren som jag hittade ska mannen där jag brukar köpa mina textilier få. Kläderna är till barnen jag känner och nästan allt det andra ska skolan Satang Jabang få. Blir att plocka bort alla onödiga kartonger, då vi bara får ha 20kg (inkl. handbagage) med oss och det är tydligen stränga restriktioner på det! :(

Imorgon blir det en blandad dag - ska se 3-4åringar dansa, hämta ut/köpa mina malarietabletter+annat på apoteket, skriva sista uppgiften i didaktik och ev. sy klart mina byxor! Nytta och nöje kallas det! ;)

Trevlig helg allesammans!
Legi legi!

måndag 13 oktober 2008

Nytta och nöje med slöjd!

Jag var hemma i helgen och då fick jag se min bror Adam i mössan som jag stickade till honom i födelsedagspresent. Den var väldigt poppis, men här ser han ut som "han sålt smöret och tappat pengarna", bara för att han ville se "vanlig ut". :)






Efter didatik på förmiddagen var vi ett litet tappert gäng som stannade kvar i skolan och arbetade. Jag, Johanna och Liza försvann in i smedjan och fick testa på värmen. Först hade jag både polo och t-shirt på mig, sen byttes det ut till t-shirt och jag hade inte sagt nej till att bara stå i linne! Det var roligt trots att det var rätt tidskrävande - glödga, banka, glödga, banka...

Det blir i vilket fall som helt tre vackra grillspett! Jag ser fram emot när vi ska åka och grilla, så vi får använda dom. :)

söndag 5 oktober 2008

Sökes: ledstjärna

"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen."
Här intill syns toallen på byxorna jag sytt. De är väldigt sköna (gjorda av ett gammalt påslakan) och visst är tyget underbart! Grönt är skönt! :)
Har idag klippt ut mina bitar till linnebyxorna (som ska bli som toallen intill), började sy sicksack runt alla bitar och kom till sista. Då tog tråden slut, så sen blev det inte så mycket mer... Så typiskt!

Praktikveckan startar imorgon och hjärnan fortsätter att spela flipper.
Ha en bra vecka allesammans!

fredag 3 oktober 2008

5 veckor tills vi är i Senegal!

Ska strax sticka till skolan och arbeta med projekten som är igång.
Igår drevs en skål i koppar upp och en ring gjordes. Vi får se hur det går idag och vilket jag ska arbeta med idag - klädsömnad eller metall. Toallen (vackert ord för modell) till mina fiskarbyxor är klara, så det är bara till att överföra det på linnet.

Det är nu bara 5 veckor kvar tills vi befinner oss i Senegal, känns helt otroligt! :D Igår pratade jag med min kära vän Malang om ditten och datten. De har nu haft sin fest för att ramadan är över och jag kan tänka mig att han dansat som en skottspole! :) Frågade honom om han vill lära mig dansa sabar, men han sa att han inte hade en sån trumma i Kafountine (de trummorna låter så in i norden mkt). Min vän Linnea, som arbetar på hotellet där vi ska bo sa "Det får vi fixa". Så kanske jag kan få känna på något steg. Om ni söker på "sabar" på Youtube, så kommer ni förstå vad det är för någon dans och hur svår den är! När jag frågade honom om han trodde att jag kunde lära mig det, så sa han "yes, maybe". :D


Här dansar Malang sabar och ni kan se trummorna i bakgrunden. På de trummorna slår man med pinnar, så det blir väldigt höga ljud. Får se om det blir någon sabar för mig...

Nej, nu blir det skolan!
Trevlig helg allesammans!