tisdag 17 mars 2009

Energi till sparlåga...stickcafé (själslig lust) istället för planering...

Hade en skön helg, där jag tog det lugnt hela lördagen. Under söndagen bakade jag kanelbullar, pizzabullar och bullar med påhittad fyllning (honung, smör och russin)...luktade gott i lägenheten. :) Sen satt jag och försökte börja med dokumentationen av esteten...*puh* Sen åkte jag till dansen och det var väldigt skojigt. Bra helg, men det känns alltid som om jag hade behövt en till direkt, för att hinna med allt som jag hade behövt göra också inför jobbet, men jag kan inte jobba alltid då tar jag kål på mig själv.

Var taggad inför att möta eleverna igår, men tyvärr gjorde de mig besviken och det resulterade i att jag studerade deras beteende och väntade ut deras pratande. Var hemma vid 18, tidigare än jag varit hemma på flera veckor.

Idag har jag varit på kurs inne i Sthlm. En massa transporterande och letande efter skolan, men till slut så. :) Tur man är ute i god tid (åkte hemifrån vid 7 och va framme vid 9) och SÅ lång tid tar det egentligen inte...men men. Alla resor är resor och jag vägrar springa som en galning vilket andra gör. Trafiken går ju ändå så pass ofta inne i stan iaf.

Tyvärr var det för de som har svenska och engelska på kursen. De som har estet var där förra veckan...kändes jäkligt tråkigt att jag inte hade koll på det och hade fått gå då istället!! Men jag fick inte bestämma dag, utan fick den tilldelad...så jag har suttit och diskuterat svenska med juniorpedagoger från andra Vittra skolor. Det var iofs intressant, men det hade nog varit mer givande för mig om jag hade fått vara med när de med samma ämneskompetens träffades.

På vägen hem gick jag för att köpa garn, här i Väsby, men stannade sen kvar för att sitta med vid deras stickcafé... Trevligt att träffa andra människor, men lite jobbigt när det är en elev, en förälder och några andra som klagar över krämpor, invandrare osv. INTE riktigt min smak, så det blir det inte fler gånger tror jag.

Borde kanske gått hem och virkat tofflorna som jag började på (mormorsrutor) en annan dag, för jag borde ha satt mig och planerat och dokumenterat. Nu känner jag mig nästan panikslagen! Imorgon ska jag ha musik igen och jag vet inte alls vad jag ska hitta på!! Skulle varit klar med min periodplanering av esteten igår, men fick ändra den totalt när jag insåg att eleverna inte skulle klara av att göra det...så den är jag inte klar med. OCH dokumentationen av alla mina elever...det ska vara klart på fredag, fattar inte hur jag ska hinna!!! Tyvärr är det inte så många som är gröna (att de uppnått målen), utan gula (då har de påbörjat det målet men inte arbetat klart med det) och då måste jag skriva exakt vad de inte klarat och hur de ska jobba vidare med det. Svårt när det är sååå många elever! *puh*

Jaja, klaga lagom...blir trött på mitt eget gnäll, förlåt!

Nu blir det att borsta tänderna och tänka, tänka och åter tänka...så jag vet något jag kan göra imorgon!! =/

1 kommentar:

Karolina sa...

Amanda. Jag tänker på dig och håller tummarna, jag vet att du kommer att fixa det för du är så duktig. Och alltid positiv. Det är inte att klaga, det är att ventilera.
En stor och lång kram till dig från mig
Karolina