torsdag 12 november 2009

K gjorde mig såå glad!

Har legat hemma och varit sjuk ett par dagar. Kan inte låta bli att tycka synd om mig själv och att vara sur på den här delen av landet, som inte är lika bra som Skåne, med att föra ut vaccinet till sina medborgare. Hur svårt ska det vara att planera?

När jag gick upp i morse och borstade tänderna, medan solen strålade varmt in genom toalettfönstret, kunde jag inte annat än att blunda och drömma mig flera 1000 mil bort, till Kafountine. Kunde nästan se mig själv stå på terassen till en av de små husen på Le Bendoula. Det var underbart, men tyvärr var det inte så... Men det är bra att man kan trolla sig bort för några sekunder. :)

I vilket fall blev jag väldigt, väldigt glad när jag vaknade till när posten kom och jag hörde en hård duns i golvet innanför dörren. Min första tanke var "nu har någon fått fnatt och skickat hit något som ska till någon annan...". Medans jag närmade mig dörren, kunde jag tyda ett vackert packet i guld och brunt. Det var SÅ vackert och jag vågade knappt önska att det var till mig, men det var det, till lilla mig! Jag tittade på det länge och försökte gissa vem det var ifrån...till slut kom jag på vem det var ifrån, från min kära vän på västkusten, K!

Efter att ha tagit ett foto på detta välinslagna paket, öppnade jag det försiktigt och under omslaget fanns en bok, en bok som jag verkligen önskat mig - "Afrikas mörka hemlighet". K hade berättat om denna bok tidigare och hade nu hittat ett exemplar till och ville liva upp min sängliggande tid, det lyckades hon verkligen med! :) Jag tackar dig ödmjukast!!

Har för övrigt mått rätt bra idag, men under eftermiddagen blev det sämre och jag mådde riktigt illa. Satte mig i duschen med varmvattenstrålen riktad mot ryggslutet. När jag lämnade platsen mådde jag fortfarande illa, så pass att jag gick tillbaka till duschen. Så det blev någon timmes vattenåtgång, men det var det värt, nu känner jag mig lite bättre igen.

Har surfat runt på nätet, bland annat på Ica:s hemsida och kom fram till att jag inte är lika bra på namnen på städerna i norra Sverige, som på städerna i södra Senegal. Har aldrig hört talas om Karesuando. Det låter som en ort i ett annat land, långt bort...men så är det bara i en annan del av mitt eget land, konstigt...

Nu blir det att plocka undan lite och gå och lägga sig igen... Sitter än så länge på golvet inne i sovrummet, kom inte högre upp sen förra duschningen.

Trevlig helg på er!

1 kommentar:

Kristina sa...

Vad tråkigt att vara sjuk! Men som du säger, då får man låta tankarna fara och kanske till Afrika och värmen. Jag saknar sol och värme nu och min bror ringde och har precis kommit hem från Marocko. Lyckost!