lördag 18 april 2009

Vår och estet-test...

Flera dagar utan någon uppdatering...

Nu är det klarblå himmel ooch jag skymtar en av björkarna med små skirt gröna blad. Det har dock inte kommit lika långt som i Skåne. Mina föräldrar låg ute i naturen och njöt i fulla drag av allt som blommade (Japanska körsbärsträd, sipporna osv) och björkarnas nya gröna klädnad. Men vips, så är det likadant här i Sthlm!

Jag har precis skrivit på slöjdbloggen, och bett mina vänner där om lite hjälp, nämligen att få idéer till vad vi kan göra på kulturdagarna. Det är lite brådskande och min hjärna är lite lätt disträ av allt annat som måste göras. Så kommer ni på något, så är ni hjärtligt välkomna med idéer. :)

Har idag rättat de frågor som två av grupperna (45st barn) fick svara på i torsdags.
* Vilka är grundfärgerna?
* Vad är kännetecken för grundfärgerna?
* Vad menas med komplementfärger?
* Nämn 4 stycken komplementfärger.
* När/Var stöter du på komplementfärger i vardagen?
* Vad får man klippa med sax? (tyg, blompinnar, tråd, ståltråd, tändstickor, garn, gardiner, papper)
* Hur behandlar/sköter man en pensel?
* Nämn två konstnärer.

La upp det som en grund för diskussion, inte ett allvarligt test/prov. Det är saker som jag har pratat om hittills under terminen. De kunde få 20poäng och en fick alla rätt, men de flesta låg runt 14-15 poäng. Det klassar jag ändå som okej! Nu vet jag vad de behöver jobba lite mer med och träna lite mer på, saker som jag kanske har varit otydlig med. :)

Har till på torsdag på mig att dokumentera klart alla, och inte har jag gjort EN ENDA idag. Under lovet fungerade det inte för mig och nu skjuter jag bara upp det. Men MÅSTE bara göra det, ta mig i kragen och sätta fart! Men det är så tråkigt, det är det som jag tycker är jobbigast med det här jobbet...

Kramar!

Inga kommentarer: