söndag 31 maj 2009

Lite smått galen!

Kom till jobbet redan 6.50 och tänkte att jag kunde jobba lite...
Satte mig vid datorn, kommer inte in...hoppade till nästa dator, kommer inte in... Tredje gången gilt så kom jag in, men kommer inte åt mina filer på datorn. Vilket gör att jag inte kan jobba, vilket var min tanke så här på morgonen. Jag tror allvarligt talat att jag blir galen!

Jag har på tok för mycket just nu och det står mig upp i halsen. Fattar inte hur jag ska hinna allt!! Dessutom är det inbokat en massa möten och annat skit (juniordisco på torsdag) som jag måste delta på och det gör att jag inte kan jobba med det jag behöver. På fredag kommer jag vara tvungen att jobba hela eftermiddagen.

I helgen har jag dokumenterat 21 elever, men kom då på att jag hade alla omdömen som skulle skrivas... Det innebär 85 omdömen, vilka är individuella och som eleverna ska ha med sig hem på skolavslutningen. Sen har jag 11st omdömen för mina ansvarselever kvar att skriva + lite slipning på de 10 jag skrivit. Ojoj! De ska vara klara nästa måndag, så de ligger ju egentligen som prio 1 och jag måste ta tag i det. Gäller bara att jag kommer åt mina filer på datorn, men skulle inte förvåna mig om det är så att det ska strula och det ska gå ett par dagar utan hjälp med det. :(

Det är bara att kämpa på!
Ha en trevlig dag!

lördag 30 maj 2009

Sol och fruktsallad!

Har nu kommit in efter att ha legat på gräsplätten bakom huset hela eftermiddagen. Väldigt mysigt! Åt fruktsallad på nektariner, melon, annanas och vindruvor, mumsigt värre! :P

Har skrivit ner elevernas resultat i period 5:s estet (bild). Dokumenterade förra veckan 27st elever, men de hade klarat sig mycket bättre än de jag sitter med just nu. En del har inte ens gjort uppgifterna, vilket gör att jag måste sätta tråkiga kommentarer.

Skönt att ha varit ute en del iaf idag! Nu ska jag föra in dokumentationen i vårt datorsystem.

Fortsätt njut!

Lite färgbyte!

Inspirerades av min vän F, efter hennes färgskifte på sidan och tänkte "men det var ju något som jag också skulle lätt förändra så här i vårtider". Givetvis blev den genomgående färger grön, då jag är inne i en grön period just nu. :)

Hoppas alla har det ljuvligt i det fina vädret, jag sitter dock inne i min lägenhet, med öppet fönster. Önskar jag hade balkong eller en bra gräsplätt utanför där man kunde slänga sig... Dessvärre är så inte fallet och jag måste jobba lite också. Det har jag inte riktigt satt igång med, men ska göra. Annars kommer jag vara sjukt stressad den kommande veckan!

Två veckor kvar till skolavslutning! Det är ruskigt hur snabbt tiden går när man jobbar. Inte för att dagarna har sett likadana ut, verkligen inte, utan just för att de inte gjort det. Spännande! Jag har verkligen lärt mig väldigt mycket och kommer behöva ett sommarlov där reflektion kommer stå på agendan!

Har inhandlat en hel del frukt inför helgen, bland annat papaya - smaskens!

Njut av sommarvädret!

fredag 29 maj 2009

Intressant gårdag!

Igår var en hektisk dag. Arbetade massvis som vanligt och satt med lite skrivuppgifter efteråt, för att sedan raskt bege mig mot bussen.

Efter ca 100 meter insåg jag att jag glömt mina nycklar på jobbet, så det var bara att skynda tillbaka och leta upp dom. Sen fick jag springa hela vägen till stationen, kanske inte mer än 1km, men efter en lång dag ståendes och med stor packning var det tungt. Jag kom fram precis när pendeln stod inne på spåret och jag var riktigt glad över att jag inte kom 30sek senare, då den hade åkt. *puh*

Åkte till Helenelund, för att där bli hämtad av M mfl. Sen begav vi oss mot Sveav. för att gå på ett mycket intressant seminarium. M har varit på det 3 ggr, men gick dit för att jag skulle kunna delta. Handlade om personlig utveckling och balansekonomi. :) Gav många tankar. Glad samtidigt över att göra ngt annat än att arbeta. Åkte via M:s nuvarande boende hos hans bror, för att sedan bli hemkörd.

Samtalade om seminariet under hemresan och väl hemma satt vi och tittade på tv, trevligt! Sen körde M hem. Trevligt med sällskap!

Har beslutat mig för att flytta till en 3a i juli, som ligger i grannkommunen. Perfekt! Kommer komma ifrån jobbet och kan ha lugn i att jag får bo hur länge jag vill. Även skönt att ha en 3a, snacka om lyx...men lyx kostar, men de positiva bitarna är fler än de negativa. :) Så kan ha arbetsrum!

Nu ska jag gå hem från jobbet och försöka njuta lite av det fina vädret idag!

Kramar!

lördag 23 maj 2009

Balans mellan jobb och vila...

Igår ringde min storebror och sa att han va på väg till Sthlm. Väldigt roligt!

Jag hade tidigare vaknat tidigt och åkt till doktorn. Lite märklig doktor, men gjorde iaf en undersökning på min mage... Ska lämna några prover till på måndag. Kanske så att jag har magsår eller magkatarr...eller så är det något värre. Men, man måste tänka positivt. Det har ju ändå varit så att jag varit stressad under de senaste veckorna och varit ganska instabil i humöret, så det är säkert det.

I vilket fall som helst ringde brorsan och jag åkte in till centralen och mötte upp honom där. Sen sammanstrålades vi med en annan kompis och vi åkte till en tredje. Det var väldigt härligt att ha människor omkring mig och få lov att följa med. Samtidigt fick min hjärna arbeta i och med att det var längesedan jag hörde mandinka så mycket. Vi åt jättegott (kyckling och ris), mums! Sen åkte vi till Sveavägen och där mötte vi min första trumlärare och en kille som brukar spela på mina danspass här i Sthlm och som jag även dansat för. Det var väldigt roligt att se dom och få följa med och lyssna/se när deras grupp hade praktik. Blev dock väldigt trött av det och bestämde mig att åka hem, istället för att fortsätta följa mina vänner. På bussen hem hade jag ont i magen och hade ingen ork. Innan dess hade jag inte haft ont i magen.

Somnade efter samtal med fröken F och sov gott. Kom upp och satte igång att arbeta, men gick inte så lång stund innan jag mådde dåligt och gick och la mig igen. Så jag har parerat mellan jobb och vila i den utdragna bäddsoffan. Här ligger jag just nu och tittar på Sound of Music på kanal 8. Det är rätt komiskt, jag har sett den säkert 100 gånger (utan överdrift) och såg den alltid när jag var sjuk som liten och så visar dom den på tv nu. :)

Nu ska jag röja undan lite av allt arbete som orsakar mitt magont...

Ta hand om er!

torsdag 21 maj 2009

Maskrosor och shopping!

Fast att köksbordet som egentligen är grönt, nu ser ut att vara vitt av alla papper, så önskar jag nästan helst att jag slapp jobba. Har idag tagit en sovmorgon (var kvar på jobbet till 20:30 igår) och har varit iväg och shoppat lite. Det blev en blus, en kjol, en t-shirt, ett par shorts, två tights och en barnklänning....*trummvirvel*....560:-

Blev väldigt sugen på att göra maskroskransar när jag gick från busshållplatsen och hem! Maskrosorna är nu lagom långa och väldigt många, så det hade varit kanon! Nu när jag sitter inne, ser jag hur frönen från maskrosorna flyger hitan och ditan. De får mig att tänka på fjärilsäsongen i Senegal...

Nej, nu ska jag skriva omdömen!
Kramar!

onsdag 20 maj 2009

1 o 2 o jobba på!

Många dagar utan uppdatering den här månaden...

Jag jobbar för fullt, är just nu sist kvar på skolan och har skickat en massa mail till mig själv med arbete. Det blir en fullpackad "ledighet", då det ska dokumenteras, skrivas omdömen och göras planering inför föräldrarmötet på måndag och inför mina samlingar. Vi har nu satt in extra kraft på min grupp, men jag känner att det är lite oenighet i vad som gäller... Så har haft lite ont i magen på grund av att de som sitter högst upp tycker som jag och de som är närmst tycker annorlunda. Lite jobbigt!

Vi har iaf delat gruppen i två mindre grupper och kör extra samtal med dom, s.k. gruppsamtal. Startade igår och det verkar gå bra!

Nu ska jag kopiera lite dokument, sen larma skolan och gå hem.
Trevlig ledighet alla!

måndag 11 maj 2009

Kommunikation i alla lägen!

Det är verkligen viktigt med kommunikation, kommunikation mellan människor i alla olika sorters relationer. Är glad att jag är så pass verbal att jag kan föra dialoger och är utbildad till att klara att hålla grupp-kommunikation i ett pedagogiskt rum, även om det inte alltid fungerar som man vill. Kommunicera mera!

Dagens sak att tänka på : varför bry sig om någon man inte har någon relation till?

Tänk vad viktig anknytningen är och jag hoppas på att jag kan lägga en grund för en god anknytning i skolan, även om det inte alltid verkar så enkelt.

Keep up the good work!

torsdag 7 maj 2009

Upp och ner, ner och upp - grisen gal i granens topp!

Sitter på jobbet och vrider mig lite till och från... Ikväll är det föräldrarmöte och jag vet inte riktigt vad jag ska säga eller tycka om det. Jag vet redan nu att föräldrarna kommer fråga hur vi nu ska göra för att se till att det blir lugnt och ett bra arbetsklimat...för det bara fortsätter vara oroligt. Igår började jag gråta, när min grupp bara sket i vad jag sa och var helt respektlösa. De var då otroligt tysta, när tårarna kom och de insåg att det jag sa - att jag inte är en robot, utan har samma känslor som dom, verkligen var sanning. Idag har det gått mycket bättre! Det är lite av varannandagssystem...

Har en ny period nu och eleverna ska i esteten tillverka handdockor i fleece. Efter det goda tipset av Kristina, bestämde jag mig för att se till att köpa fleece från IKEA. Min kollega skulle åka dit, men har fått förhinder, vilket gjorde att vi inte hade något material idag. Den första gruppen började rita mönster (efter sin egen hand) och rita en skiss av hur deras docka skulle se ut. Vi började dock passet med prat om 'respekt' och 'kränkningar'. På min lunchrast gick jag till Hemtex och köpte en fleece filt i brunt, som jag kunde använda på eftermiddagen då den gruppen är snabbare och inte behöver samma prat om hur man ska vara mot varandra.

Eftermiddagen var väldigt mysig, alla satt och jobbade. Det enda tråkiga momentet var när ett par andra elever kom in och började kasta kritor i hela salen. Det slutade när jag fick en penna på mig och de till slut skämdes.

När vi slutat, efter att ha städat vårt ansvarsrum och utanför på torget, gick jag in till estetsalen och plockade upp det sista som eleverna inte tagit upp. Nu sitter mina kollegor på ett möte, som jag inte tror jag ska vara med på (ingen som informerat mig om det, de bara försvann)... Sen blir det lite vila, fika och sen föräldrarmöte kl 18-20.

Hej å hå, jobba på!

söndag 3 maj 2009

Köksfönstret, min nya oas!

Sitter, verkligen hänger i mitt köksfönster. Det är en så där bred och bra fönsterbräda, så med öppet fönster är det härligt! Min klockradio har fått sin plats här och gör mig sällskap med sin musik, tillsammans med mina krukväxter (jasmine och en rosa pelargonia). Mycket trevligt! Man får göra det bästa av saken när man saknar balkong (saknar min balkong i Gbg där jag hade min lilla odling av sallad och annat).

Har varit underbara dagar de senaste! Förutom det strålande vädret (vilket är helt otroligt och gärna får stanna resten av året), har det bjudits på en del socialt umgänge. I torsdags, efter jobbet, kom MH hit och vi snackade hela natten, ville inte riktigt att han skulle gå dagen därpå.

I fredags gick jag till VC och shoppade lite. Var och är på jakt efter underdelar, men hittade inget jag var tillräckligt nöjd med i den formen. Hittade dock en skjorta för 45:- och en klänning för 25:-. Sån rea gillar jag! Köpte även en liten dress till en nyfödd tös, för i torsdags kväll damp lillan ner! :) Ska bli roligt att se henne!

Igår åkte jag till Uppsala för att träffa en gammal vän, Stina. Det var ca 2 år sen vi sågs, men det kändes inte alls som det var så längesedan! Vi gick runt och tittade på det ena och det andra, åt, fikade och pratade om saker som hänt sen vi sågs och även om gamla goda minnen. Väldigt mysigt! :)

Idag tvättar jag och sen blir det dans ikväll. Men just nu njuter jag bara av att sitta här!

Hoppas ni också har det underbart!
Kramar!