tisdag 28 april 2009

Sjukling och lite jobbångest...

Vaknade tidigt imorse, redan kl 05.00, var inte så trött men hade så ofantligt ont i halsen. Därför gick jag upp och ut i köket satte jag på vattenkokaren och gjorde mig en kopp te. Det hjälpte bara en aning och jag bestämde mig för att lägga mig i sängen igen. När taggtråden i halsen inte ville ge med sig, så ringde jag till min chef vid 07 och sa att jag inte kom idag. Även om jag inte mådde bra, tycker jag inte om att missa skola (när jag gick i det) eller jobb. Hon sa till mig att det skulle fixa sig, en annan pedagog kunde ta min plats i eftermiddag och jag antar att Ludde gick med min grupp till skogen under förmiddagen.

Efter att ha pratat i ett par minuter, var halsen ännu trasigare och en ny runda till vattenkokaren blev det. Denna gång blev det varm svartvinbärssaft (riktigt bra för halsen) och jag var glad att jag hade det i kylen! Sen skickade jag lite mail, till bland annat en förälder om att jag inte kunde träffas på kvällens möte.

Det blev en hel del soffliggande och sovande till mindre bra tv-program. Det kändes skönt, men insåg att febern kom, när jag började frysa och kröp ner under täcket för att få upp värmen. Tänk så bra det är när man har matlådor i frysen! Det passar perfekt när man mår mindre bra och inte orkar göra något. Önskade annars att jag hade någon som kom och pysslade om mig lite, som man alltid gör när man känner sig hängig.

Efter lite prat med min vän H och med mamma, så somnade jag i min säng. Vaknade några timmar senare av en gräslig mardröm, visste inte om det var sant eller falskt, var som helt förlamad när jag vaknade, då jag inte hade kunnat försvara mig i drömmen. Fick hålla mig vaken ett tag för att inte ramla ner i samma dröm igen. Till slut somnade jag och vaknade sen ur en annan mardröm, där jag upplevde att en mus sprang över min bröstkorg, jag hoppade och stutsade i min säng. Kunde till slut lugna mig och sova några timmar till.

Vaknade kl 10 och kände mig rätt okej, hade bestämt mig för att hålla mig hemma även under dagen. Nu ligger jag än kvar i sängen och funderar på om jag ska försöka ta mig till jobbet till kl 15, för att vara med på en del av mötet. En kvinna som kommer och berättar en del för oss... Om ni inte förstår, så har vi idag och imorgon planering och utvärderingsdagar.

Får se vad som jag ska hitta på under helgen som kommer... Tittade på biljetter hem till familjen, men det kostade på tok för mycket, så får ringa och gratta min pappa istället. Det är lite tråkigt att vara här, när de få man känner har annat inplanerat och inte riktigt tid att hänga med mig. Jag ska nog hitta på något iaf! :)

Ha en bra dag!

söndag 26 april 2009

Toppenhelg!

Den här helgen har varit kanon (hittills, en hel söndag kvar).
I fredags åkte jag med min kollega T, hem till henne och där grillade vi och satt ute. Hennes familj var väldigt härlig och även grannarna! Väldigt trevligt avslut på veckan som annars varit väldigt tuff! När jag väl kom hem, kom en vän och hälsade på. Vi satt och snackade hela natten, väldigt trevligt! Men det gjorde att jag sen försov mig och missade mitt tåg till Nyköping...

Igår åkte jag till Nyköping och dansade gärnet, SÅ roligt, men shit vad trött jag var sen! Inte så konstigt, hade ju inte sovit så mycket och sen dansa i 5h, det tar på krafterna! Var så roligt att träffa brorsan och hans familj igen, nästan en månad sen. Nu är det så att man kan räkna minuterna efter att få höra att vattnet har gått och en liten krabat till ingår i familjen. Så spännande det är med livet!

Nu ska jag göra mig iordning för en dag då jag måste köpa ett par kartor inför morgondagens runskrifts vandring (kulturdagarna), på andra sidan orten. Sen blir det dans i eftermiddag igen, men jag hoppas på att vara lite mer utvilad och att mina fötter pallar det (men kan inte upptäcka att jag har några blåsor ännu).

Ha en fortsatt bra helg i det vackra vädret!

lördag 18 april 2009

Vår och estet-test...

Flera dagar utan någon uppdatering...

Nu är det klarblå himmel ooch jag skymtar en av björkarna med små skirt gröna blad. Det har dock inte kommit lika långt som i Skåne. Mina föräldrar låg ute i naturen och njöt i fulla drag av allt som blommade (Japanska körsbärsträd, sipporna osv) och björkarnas nya gröna klädnad. Men vips, så är det likadant här i Sthlm!

Jag har precis skrivit på slöjdbloggen, och bett mina vänner där om lite hjälp, nämligen att få idéer till vad vi kan göra på kulturdagarna. Det är lite brådskande och min hjärna är lite lätt disträ av allt annat som måste göras. Så kommer ni på något, så är ni hjärtligt välkomna med idéer. :)

Har idag rättat de frågor som två av grupperna (45st barn) fick svara på i torsdags.
* Vilka är grundfärgerna?
* Vad är kännetecken för grundfärgerna?
* Vad menas med komplementfärger?
* Nämn 4 stycken komplementfärger.
* När/Var stöter du på komplementfärger i vardagen?
* Vad får man klippa med sax? (tyg, blompinnar, tråd, ståltråd, tändstickor, garn, gardiner, papper)
* Hur behandlar/sköter man en pensel?
* Nämn två konstnärer.

La upp det som en grund för diskussion, inte ett allvarligt test/prov. Det är saker som jag har pratat om hittills under terminen. De kunde få 20poäng och en fick alla rätt, men de flesta låg runt 14-15 poäng. Det klassar jag ändå som okej! Nu vet jag vad de behöver jobba lite mer med och träna lite mer på, saker som jag kanske har varit otydlig med. :)

Har till på torsdag på mig att dokumentera klart alla, och inte har jag gjort EN ENDA idag. Under lovet fungerade det inte för mig och nu skjuter jag bara upp det. Men MÅSTE bara göra det, ta mig i kragen och sätta fart! Men det är så tråkigt, det är det som jag tycker är jobbigast med det här jobbet...

Kramar!

måndag 13 april 2009

Struligheter och roligheter!

Sitter nu i fåtöljen efter en tur fram och tillbaka till Halmstad flygplats. Skulle ha flugit 16.55. Blir man glad eller vad? Jag köpte en resa till Sthlm för en månad sen och kommer dit i god tid innan och så säger de "nej, du har fallit ur systemet...det är fullt." Så efter mycket väntan och lite irritation (har en egenskap i att kunna dölja ilskan, vilket är ra när man jobbar med allt från barn till irriterande turister), fick jag sista platsen på ett plan från Ängelholm, 19.20. Det var väldigt bra, för jobbigt för dom att fixa så jag skulle hinna till jobbet imorgon annars. Utöver en ny resa, blir det en del ersättning och det gör att lite mer resande kan ske. Så kommer jag till Sthlm ikväll, så kommer det bli bra iaf.

Innan ikväll ringde M, flertalet gånger, men när jag svarade hörde jag bara mig själv. Jag smsade till honom att jag får ringa senare ikväll, då jag inte hade möjligheten att ringa till Senegal nu. Undrar vad han vill...*nyfiken* Har delgett honom min upp och nedgång under veckan, så kan vara några stärkande ord.

Igår gick jag hemifrån tidigt, gick till skogen vid havet och satt där i min ensamhet. Hade lite kontakt med yttervärlden via mobilen som jag hade med mig. Sen kom Amie ner och vi gick en promenad. Satte oss och gungade på lekplatsen och njöt av solen, dock hade vi inte klätt av oss som många vi passerade hade gjort. Det må vara fint väder, men shorts är lite väl tidigt tycker jag allt. Gick sen hem och åt, för att sen gå tillbaka till A. och tillsammans med H gick vi ner till stranden. H hade systerns hund med sig också, sicken liten en! Jag kastade ut en pinne i vattnet, som för övrigt var HELT stilla (helt otroligt vackert) och hunden sprang efter...men det gjorde han inte om fler gånger, tyckte säkert det var för kallt. Efter lite sol på gräsmattan hos A. åkte jag med H. hem till hans familj och satt där och pratade. Var trevligt, så himla längesen jag såg dom! Sen hem och äta lammstek, smaskens! Det var bättre stämning hemma då, så det kändes skönt.

Brorsan stack till sin kompis som vanligt och vi tre andra bestämde oss för att spela spel. Det var roligt och även om jag kom etta från slutet, så gjorde jag en ovanligt bra insats! Vilket spel? Det var "När och Fjärran", där man åker runt till de olika kontinenterna och får svara på olika frågor. :)

Jag har nu kollat upp vad det var för orm som jag räddade, det var en snok. Himla tur att det inte var en huggorm, för det är på de sätten som flest blir bitna, att man går fram för att titta då man tror att de är döda.

Nu blir det att åka igen...

Drömmer om att resa längre, men en midsommars resa på cykel längs Göta Kanal tycker jag skulle vara klockrent (särskilt om man kunde garantera sånt här fint väder). :)

fredag 10 april 2009

"okej, okej"...



...tydligen sa jag "okej, okej" mycket för Jr. härmade mig med att säga det...haha!
I kvällssolen gick vi ner till vattnet, väldigt skönt ute och som ni ser, helt vindstilla. Min lilla kusin blev lycklig över att se vattnet. Jag har pratat tyska hela dagen och är trött i skallen nu, men det har varit roligt. Lilla Jr. är verkligen underbar! Lekte sjörövare, har ritat tillsammans, pratat om att vara rädd och kär (Jr. som tog upp det) och jag gjorde en skattkarta till honom där skatten var påskägget. Givetvis var påskägget från påskharen (samma person som jultomten i Tyskland och väldigt viktig där). :) Hans ögon lyste över denna juvel, så roligt att se! :) Han kunde inte förstå varför jag skulle klassas som hans kusin, "Sie ist meine Schwester" (hon är min syster). Till en början kallade han mig för "E", eftersom det stod det på dörren till det rum han trodde var mitt, men det är min brors rum, men i och med att han inte var här så var det svårt att förstå. :) Dagen slutade iaf väldigt härligt!

torsdag 9 april 2009

Virkprojekt när jobbservern inte fungerar.



På tok för längesen det fanns fina bilder här och något i handarbetets väg. Bättring, eller som F skulle säga "Gör om och gör rätt"! *haha*

Såg ett par virkade tofflor när jag var på stickcaféet där jag bor en kväll och tänkte "Ja, men sånna ska jag göra". Jag började direkt att virka mormors-rutor och det skulle vara 6 stycken, men när jag sen kom hem och fick tid över att sätta ihop rutorna, kunde jag inte alls förstår hur den sjätte skulle sitta. Därför har jag struntat i den och bestämt att tofflan ser fin ut ändå, dock lite mindre. Nu har jag bara 4 st rutor kvar, för att kunna få en maka till den ensamma tofflan. Kanske någon liten parvel kan få dom...

Har jobbat lite, men servern för dokumentation fungerar inte (blir tyvärr inte förvånad), så det får göras senare. Fråga mig dock inte när "senare" är, för det vet jag inte. Men det löser sig på något sätt...
Nu blir det att virka lite, sen städa och handla. Imorgon kommer en del av släkten...
Njut av solen!
Glad påsk!

onsdag 8 april 2009

Energi behövs

Energi...

Energi tas och ges... Ibland står man nog på tomgång, men vissa får också motorstopp eller strömavbrott. Vissa är strömslukare, som slukar massvis med enerigi. Det kan vara personer eller arbete eller kanske en tanke som gnager. Min mamma har ett arbete och tankar som slukar energi, det äter upp henne innifrån. Hon har varken ork eller lust för något annat och hinner inte med sig själv. Hon har förändrats, från att vara jättestark och imponerande, till en ganska bräcklig person. Usch, så fort det har gått dessutom... Önskar hon blev starkare igen, vad kan jag göra för att få henne dit igen?

Har inte kommit särskilt långt i mitt arbete och imorgon är det torsdag och min mamma kommer vara hemma. Vi måste till att städa, handla osv...samtidigt ska vi försöka umgås och ha trevligt. Det tragiska är att jag inte riktigt minns hur jag ska göra det, hur jag ska få henne att skratta... Önskar vi kunde åka iväg, helst till Senegal och bara stryka kalendrarnas innehåll och bara gå där och dra benen efter oss. Besöka vänner och familj, dricka lite te i skuggan eller bada, lapa sol eller njuta av en solmogen mango (tid för det nu). *Andas djupt*

Jag önskar så att jag hade en stötta, eller kanske ett "hjälp-jag", som berättade hur jag skulle göra eller hur jag skulle vara. Jag har många bra vänner, men önskar innerligt att jag hade en stark partner som kunde hjälpa mig. Men jag hade säkert mest haft en person till att tänka på och oroa mig för. För kan det vara så att jag oroar mig för mycket? Känns som om jag yttrat den frågan tidigare...

Idag har jag klippt min lillebror, det blev helt okej. Var rätt orolig för hur det skulle bli först, men med hans mod och tro på mig, så gick det finfint. :) Helt klart det roligaste idag, frisersalongen på terassen, med solen värmandes. *nice*

Nanna kudden kanske...borde verkligen gå upp tidigt imorgon och jobba. Har inte gjort mer än två elever idag...*usch*

Sova måste jag iaf, drömde så konstigt inatt och sov dåligt.

tisdag 7 april 2009

Med respekt ska man göra goda gärningar!

Ska försöka att inte skriva ett så långt inlägg idag...

Har bara trallat runt i huset efter det att jag åt frukost med pappa imorse, vid 8. A kom hem från sin kompis och jag kunde ta pappas cykel till tandläkaren. När mamma hörde att jag cyklade på den frågade hon "Kan du cykla på den?" varpå jag undrade varför jag inte skulle kunna det och hon sa "...men det är en herrcykel, kommer du över ramen?". Haha, man får ju inte glömma bort sig, då åker man lätt i backen, men är man vig som jag är så går det som smort! ;) Det är verkligen en frihetskänsla att cykla, så underbart!

Hos tandläkaren gick det också som smort. Förra året visade på djupa fickor som var oroväckande, begynnande hål och allmänt otrevliga besked. NU däremot fanns inga fickor kvar och inte några hål som behövde lagas (de begynnande är inte så mkt att göra ngt åt mer än att vårda munnen). Det enda som inte var tipp topp, var att jag trycker för mycket med tandborstningen. Ändå har jag en väldigt mjuk tandborste...kanske får införskaffa mig en eltandborste. Jag var ärligt riktigt glad när jag gick därifrån! :) Fråga mig inte riktigt vad skillnaden är, att jag dricker annat vatten och sköljer med Listerin ibland? Spelar ingen roll, jag fortsätter på detta vis, som tandläkaren sa att jag skulle göra. :)

Sen hämtade jag ut ett paket som mamma hade liggande på kiosken och köpte ett påskägg som vi kan fylla till min lille kusin när han kommer på fredag. :) Han frågade nämligen om Påskharen kommer till Sverige också, för annars var han nog inte så sugen på att åka hit. Han bor nu i Tyskland igen, men bodde ett tag hos sin mormor på Cuba. Klart påskharen kommer till Sverige!

Köpte ett par jeans, ett likadant par som jag redan har. Sitter såå snyggt, förutom att jag är för kort. Så jag får antingen lägga upp båda paren eller helt enkelt köpa mig ett par högklackade skor (skulle nog vara snyggt). De hade kostat (det gjorde det andra paret jag har) 800 eller 900, men var nu nedsatta till 150. Det tyckte jag var för himla bra! :D Och då hade jag redan varit i en annan butik och provat par efter par och inte hittat ett enda jag tyckte satt snyggt (och då kostade de inte 150). :)

Mötte brorsan, som skulle till bussen och åka för att grilla med kompisarna. Mysigt! Min andra bror har nu landat hos tjejen i Finland, så alla är ute och far på äventyr. :)

Tog en liten extra cykeltur och det var nog meningen att jag skulle göra det. För jag skymtade helt plötsligt en orm som låg på vägen. Först cyklade jag förbi och bara registrerade den...sen cyklade jag tillbaka och ville se vad det var för orm. Insåg snart att den levde, trots att den blödde. Jag gick in i skogen intill och hämtade en lång klyka, för att sedan återvända till ormens undsättning. Lyfte bort ormen till gräset och den ålade snart ner i det. Inte ett endaste tack fick man. ;) Haha! Nej, men det kändes som om det var det enda rätta och dagens goda gärning! Folk som åkte förbi undrade vad jag höll på med och såg den ca meterlånga ormen försvinna ifrån mig. Spännande?! Livet på landet, i harmoni med djur och natur.

Ikväll blir det lax och sallad till mat. Det har jag och pappa telefon-planerat. Han kommer hem en timme tidigare än vad han egentligen skulle göra idag, då det var väldigt lugnt på jobbet. Det tycker jag låter underbart härligt! :)

Nu kom mamma hem...

Ps. blev inte så kort iaf...*oups*

Ciao!

måndag 6 april 2009

Guidad flygning till Skåne

Har idag bara flummat runt hemma, åkte sen på eftermiddagen till centrumet i hålan för att införskaffa en långärmad vit t-shirt. Varför ska de alltid vara så genomskinliga? Hittade även en fin lila blus som jag tittat på innan, som hängde på rean, najs!

Fortsatte till jobbet för att kolla lite... Men icke så nicke, inte kom jag åt servern idag heller! Blir så trött! I vilket fall som helst så pratade jag lite med de som jobbade på frivilliga (fritis), för att sen ta tåget till Arlanda.

Flygningen var trevlig. Satt bredvid två män (en äldre man med sin medelålders son) från Leksand. Väldigt trevliga! Jag fick försöka berätta för dom vad vi åkte förbi, vilket var lite svårt från ovan och när jag satt vid gången och inte såg ut lika bra som dom. Även piloten berättade lite om vad vi åkte förbi. Det var så otroligt klart, perfekt flygfoto-väder! :) Hade jag suttit vid fönstret hade jag haft kameran framme!

Mamma hämtade mig och vi åkte hem. Snart kom även pappa hem (vid 21) och vi åt, för att efteråt dricka vars ett glas champagne och äta några smarriga pärontryfflar.

Nu sitter jag vid A:s dator. Han har stuckit till sin kompis för att spela tv-spel. Ska ta hans säng istället för min andra brors, då A:s dörr går att stänga och vi har möss i huset. Det är inte mycket jag är skraj för eller tycker illa om, men möss, råttor och mjölbaggar tycker jag inte om. Blä! Önskar nästan man hade ett myggnät, så man kunde veta att ingen skulle springa på en när man sover. Det är en sån trygghet! :)

Imorgon blir det att åka till tandläkaren...

Förstår att många varit oroliga för mig, att jag inte varit på topp i humöret och inte heller haft så roligt. Men allt kommer vända, måste tänka positivt. Som min bror Ablaye sa "Det kommer inte vara något problem, du är så social". Det tar dock längre tid i en stor stad att finna bekantskaper, sakta men säkert ska det nog gå. :) Som jag sagt tidigare, så är jag van vid att ha många människor nära eller rent ut av boende hos mig, så det blir konstigt när man är ensam. Jag är som många anser inte riktigt av den svenska typen. Haha! Många planerar redan att hälsa på mig när jag flyttat till Senegal, vilket de menar att jag har gjort inom 10 år. Haha! That would be nice!

Tänker på er alla! Ta hand om er!
Kramar!

söndag 5 april 2009

Har idag varit aktiv och social...

...Gick upp, åkte till stationen för att möta T vid 11. Sen gick vi hela vägen hem, vilket tog 30-40 min. *puh* Vi bakade en chokladkaka och jag lagade lite mat för att orka med dansen. Kände mig väldigt asocial och seg i skallen. Vi tog bussen till stationen vid 15.30. Då hade vi till och med hunnit titta på en del av min och Crisis film från Senegal 2007. Haha! Kan lätt sitta och titta på den länge och bara skratta högt för mig själv. I vilket fall som helst skildes jag och T åt på stationen. Jag tog pendeln till centralen och bytte till T-banan, som vanligt på söndagarna.

Tiden på pendeln kändes som ingen tid alls, då jag satt och pratade med min käraste vän, Crisi. Som jag saknar henne! Nam na la torop!!

Vi var inte så många på dansen. Ändå blev stället helfyllt av en svårandad fuktig luft. Det var skojigt, men jag var seg i kroppen och en av trummisarna gjorde mig t.o.m generad. För jag gav upp ett steg och han tittade på mig med minen "Va, ger du upp?!". Jag och Sara skrattade åt det, för hon såg att jag blev generad. Haha! Vi tog tid på oss och kunde för omväxlingsskull öva danssteg i omklädningsrummet. Hon är så härlig!!

På vägen ut ser jag ett välkänt ansikte - Bambo! Min första djembelärare, 2006 i Senegal. Jag har inte sett honom sen han åkte ifrån byn och slängde sig ut genom rutan och skrek "Hejdå lillasyster!", till mig. Det var ett kärt återseende! Konstigt att prata svenska med honom, men ordet "lillasyster" lärde han sig när han träffade mig. Haha! Han spelar på Urkraft måndag, onsdag och torsdag. Måste försöka komma dit då, för han är verkligen duktig! Pratade om att vi måste träna djembe, eftersom jag inte spelar nu, men att jag kommer ihåg allt han lärde mig (med undantag för något slag i Triban). Han log och frågade om jag pratat något med M. Han log ännu bredare när jag sa att vi pratades vid för ca 5 dagar sen. Undrar om han har koll på allt och om han vet att jag varit i Senegal sen han såg mig där.

Med otrolig energi av detta möte sprang jag upp till Sara som stod och väntade. Jag fick berätta vem det var som jag pratat med och jag hörde hur jag pladdrade på, på väg till T-banan. Då vi inte kommit iväg vid samma tid som vi brukar, fick vi vänta lite, men det är bara trevligt. Vi åt varsin banan som jag hade i väskan och hon köpte en tidning med nya mönster och sen stod vi bara och pratade. Så pass mycket så hon höll på att glömma sitt kort på Pressbyrån. Sen åkte vi åt skilda håll, med orden om lycka inför påsken och att vi skulle ses om 1.5 vecka (ska försöka komma till torsdagens pass). Hon ska hjälpa mig att hitta i den här hålan, i och med att hon kommer härifrån, någon gång. Trevligt!

Nu blir det att dyka ner i soffan, titta lite på tv, för att sen dra sig till sängen. Imorgon ska jag åka till jobbet och försöka spara lite dokument som jag behöver för att kunna jobba hemma i Skåne. Sen flyger jag hem...

Kramar!

lördag 4 april 2009

Våren är den bästa årstiden!

(Bild tagen då solen haft sin himlafärd och gömt sig bakom träden i fjärran, kl. 19. Har satt mig intill fönsterkarmen och inte på den.)

Sitter i min fönsterkarm med öppet fönster och låter solens strålar värma min hud. Radion är på och hela lägenheten är städad. Jag har till och med rensat avloppet som hade samlat på sig allt möjligt, framförallt från förra hyresgästen... Nu flyter vattnet iaf bättre och jag känner mig oslagbar. :) Måste bara tömma mina två bord från alla papper.

Skulle gärna suttit på en gräsplätt på Campus i Växjö nu, med mina vänner som sällskap om årets första glass i handen. Det hade varit kanon!! Prata om ditten och datten och bara ha det trevligt, kanske gilla något. :)

Har värmt upp en portion hemlagad kålpudding och toppat med rårörda lingon, smaskens! Utanför mitt fönster skymtar jag inte mindre än 7 st vårblommor, namnet tycks jag nästan ha förlagt...Tussilago!! Det är en blomma som jag aldrig riktigt tänkt på som en vårblomma, mer än att det brukas pratas om den som det, men min vän Stina brukade gå på jakt efter den när vi bodde i Växjö. Hon kommer från Uppsala, så kan bero på naturliga skillnader att jag inte riktigt tänkt på den och till och med glömmer namnet. :)

Jag kan inte låta bli att drömma om Senegal när solen värmer. Inte så ovanligt dock, tänker på Senegal varje dag, men gör det lite extra när jag värms av solen. :) Kanske allt blir annorlunda i sommar, vem vet? Kanske M kommer till Sverige då, håller tummarna för att det kommer gå bra för honom. Livet är spännande!

På tal om sommaren, så ringde jag till Båstads turistbyrå idag och pratade med Gunilla. Ska försöka prata med Maria där på måndag, så jag kan få lite klarhet i om jag kan arbeta där i sommar. Det hade varit guld värt, extra slantar är alltid välkomna! Sen blir det lätt tråkigt att bara gå hemma hela sommaren. Sen blir det att åka en sväng till Kroatien i slutet av sommaren med familjen. Tror dock Emil kommer stanna hemma, i och med att han träffat Jenna och nog gärna vill vara med henne. :) Det är inte konstigt, bara väldigt trevligt för honom!

Det bästa hade varit om jag hade kunnat hitta en lägenhet innan jul, så att jag inte behöver stå och flytta allt då, när jag helst av allt vill till Senegal. :) Vi får se hur det går, men det löser sig säkert det också. :) Hoppas bara jag slipper få en massa tillsägelser i hur jag SKA göra av mina päron.

Soliga kramar från Stockholm!

torsdag 2 april 2009

Filosofi, tårar i glädje och sorg

Satt igår på min kammare och försjönk i filosofiträsket...

Ni vet de som pratar klickspråk (språk med klick-ljud)...undrar hur det skulle låta om man då läspade? Någon som vet detta, får gärna berätta. :D Jag berättade detta för två av mina kollegor idag, men de förstod först inte vad klickspråk var och när jag förklarat så skrattade den ena hjärtligt och undrade hur jag kom på att tänka på det. Jag kan dock inte svara på den frågan, kan bara hänvisa till att sån är jag. :D

Har idag varit glad över att jag inte burit mascara, den skulle varit borta av tårarna som rullat då jag varit ledsen och väldigt glad. Fått komplimanger av skolchefen (rektorn) och av en förälder som berättade hur fantastisk jag var som byggde upp hennes sons självförtroende. Hon berättade hur mycket jag betyder för honom och hur mycket han tycker om mig. Var så rörd och nästan än mer rörd blir jag när jag tänker på hur fantastiskt det är. Det är sånna saker som gör att man vill vara pedagog!! Att göra skillnad! =)

Så även om jag varit ledsen, har jag insett hur mkt jag betyder för många elever och det häftiga är att jag bara jobbat där i 3 månader. Underbart!! Detta måste jag påminna mig om ofta!

Kramar!

onsdag 1 april 2009

Sol ute, sol inne!

Har idag bara njutit av solen från insidan, men vilket underbart väder! Att se eleverna springa runt på skolgården med fotbollen, gunga, hoppa hopprep eller leka "burken" är underbart härligt! Dock blir det precis som i visan om blåsippan, lite ivrigt med att plocka av sig kläderna.

Pratade igår med M och det var ett dyrt, men väldigt bra samtal. Det var dessutom han som ringde och ville att vi skulle prata och han pratade på och gjorde mig medveten om hur viktig jag fortfarande är i hans liv, om inte annat som hans vän. "You are my best friend" Det hela gjorde mig väldigt glad! :)

Idag har varit en bra dag på jobbet, förutom solen, så har jag skojat med mina kollegor i laget. Hade gjort påsk-paket med orden "Glad påsk "namn" önskar Påskharen" och ingen av dom kunde komma på vem denna påskhare var. Roligt att höra allas gissningar och chansningar! :D Jag klarade att hålla masken och spela med i denna förvåning. Haha!

Sedan har jag varit i kontakt med flera duktiga elever. En som först betedde sig väldigt dåligt, sa fula ord, var kaxig, gick in i pedagogrummet trots annans tillsägelse osv... Så jag satte mig ner och plåstrade om honom när han hade fått ett skrapsår och pratade om det hela. Sa sanningen i att jag första dagen jag började tyckte om honom, för han presenterade sig och hjälpte mig och att jag idag blev förvånad, besviken och ledsen över hans beteende. Han tog åt sig! Sen kom han och sa "Amanda, vet du vad jag ska göra? Jag ska gå och be Eva om förlåtelse". Detta hade han kommit på själv och gjorde sedan, med fysiskt stöd av min närvaro. Jag var SÅ stolt och glad över hans otroliga mod och framsteg. Detta fick han också höra av Eva. :)

En av våra juveler, som jag faktiskt ser som en juvel, som är så härlig verkar vara den som bara öppnar sig för mig. Idag sa ett par av mina kollegor som arbetat här längst att han aldrig berättat så mkt dom, som jag berättar att han gör för mig. Jag blir så glad över att han har hittat någon som han litar på och som han känner säkerhet hos. SÅ viktigt! Sen blev jag också både generad och oerhört smickrad av det som mina kollegor sa. En sån kille, blir så glad över hans utveckling i detta!

En annan juvel är en stjärna på att spela djembe! Har tagit med min lilla djembe och har låtit bland annat honom spela. Idag gick vi ner till scenen och han frågade artigt och snällt om han fick sitta där och sedan spelade han. Kökspersonalen som satt och fikade applåderade sen och skolchefen sa att det var väldigt roligt att se vad duktig han var och att han fixade det, utan de minsta tillsägelser. Jag funderade allvarligt på att plocka med honom till en djembekurs någon gång... Så att han fick lära sig en massvis med olika rytmer och höra av experter vilken talang han har, skulle han behöva!

Vad lär vi oss av detta? Man ska ALLTID tro på eleverna och arbeta individuellt! Det är A och O, sen är det inte alltid så lätt att hitta deras specialiteter och det som de kan få lov att vara duktiga i...men man måste kämpa!!

Alla dessa bitar har gjort mig så oerhört glad, så även om jag haft lite stökigt i min ansvargrupp, några missar med en försvunnen basketboll (en elevs som sen kom till rätta), en del elever som stack från sina pass, ett par elever som blivit ledsna som jag fått försöka trösta, så är jag väldigt glad idag! :D Det känns kanon!!

Imorgon är det estet hela dagen... Jag hoppas innerligt att allt kommer gå lika bra då! Men har jag den här energin och det positiva humöret, så tror jag det kommer gå finfint!

Hoppas ni också har det bra!
Kramar!